O projektu

APEL projekt združuje trud štirih partnerjev.

Partnerstvo

Projekt združuje prizadevanja štirih organizacij iz štirih različnih držav.

Rezultati projekta

Projekt predvideva tri glavne projektne rezultate

Novice

Objava nekaj zadnjih novic naših tekočih projektvo.

Članki

Tukaj si lahko preberete zadnje objavljene članke.

Spletni sestanek partnerjev

Danes, 16. septembra 2020 smo se projektni partnerji sestali preko spleta. Čeprav nam razmere niso naklonjene, da se srečamo v živo, pa nam tehnologija omogoča,da se sestanemo preko spleta. 

Tako smo danes popoldne se srečalli z namenom, da pregledamo proces razvoja dve rezultatov projekta. Najprej pregled napredka priorčinika. katerega cilj je zagotoviti metodologijo usposabljanja za mladinske delavce, ki bodo delali z mladinskimi voditelji (sedanjimi ali perspektivnimi). To bo zasnovano kot celovit priročnik za trenerje, ki združuje vsa ustrezna znanja in izkušnje na področju metodologij opolnomočenja. Poudarjanje opolnomočenja bo na spodbujanju aktivnega sodelovanja mladih v dialogih s političnimi oblikovalci o vprašanjih, ki so pomembna zanje. 

Trenutno smo oblikovali osnutek priročnika in smo v fazi pisanje ter oblikovanja konkretnih nalog in vaj. Le te bomo v pilotni fazi v novebru tudi testirali. 

V nadaljevanju smo pregledali napredek drugega projektnega rezultata, in sicer trening kartic. Cilj tega rezultata bo dodati interaktivni vir usposabljanja k portfelju mladinskih delavcev, za namen usposabljanja mladinskih vodij. To bo še okrepilo učinek iz IO1 in se dojema kot močan katalizator učenja. Predvidevamo, da bo uporaba kartic ustvarila sproščeno in interaktivno ozračje med mladinskim delavcem in učencem, kar bo omogočilo globlje motivacijsko delo, ki je jedro naših prizadevanj. Tukaj smo v fazi oblikovanja osnutka, katerega bomo posredovali v fokusne skupine mladinskih voditeljev za njihove komentarje in pripombe ter kako le tega še izboljšati. 

 

Previous

Next

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This